Xerrades als Instituts. Curs 2023-2024

Un any més, diversos instituts de l’àrea de Barcelona i també de Tarragona, han contactat amb nosaltres interessats en convidar-nos a fer xerrades sobre les conseqüències de les cremades, destinades als alumnes que cursen Cicles Formatius de la branca sanitària de grau mitjà, majoritàriament futurs Tècnic/a en Cures Auxiliars d’Infermeria, TCAI.

Enguany voldríem agrair el seu interès i participació activa, publicant el seguit de preguntes espontànies que ens fan els alumnes durant les xerrades. Les preguntes demostren un interès, inquietud i curiositat del tot necessàries per a desenvolupar la tasca professional que exerciran en el futur. Per a nosaltres és un bon indicador que cal seguir alimentant, a més d’incentivar-nos per a seguir endavant.

 

Hola de nou!!

Tornem començada la primavera amb bones noves: un rentat de cara de la web, xerrades fetes als instituts, la nostra presència a la Jornada de Participació Ciutadana  a l'Hospital de la Vall d'Hebron i la preparació de la festivitat de Sant Jordi per part del grup de Manualitats.

Benvinguts al nou any 2024!

KREAMICS al Comitè Estratègic de Participació de l'Hospital de la Vall d'Hebron

El passat 20 de novembre es va celebrar la primera reunió del Comitè Estratègic de Participació amb l’assistència d’entitats de pacients i professionals de la Vall d’Hebron. El Comitè té per funció definir les accions del Pla Estratègic de Participació. Kreamics, com a representant de pacients de la institució, col·laborarà activament juntament amb d'altres associacions vinculades a l'hospital. Podeu llegir la notícia publicada a la web de l'hospital.

 

Un pas més endavant!

Manualitats!! Tardor 2023

El grup de Manualitats comença l'activitat de tardor de cara als nadals. 

La imaginació al poder!

Esperem amb il·lusió les novetats d'enguany. 

Gràcies a totes per mantenir-vos actives!

El Taller de Maquillatge. Tardor 2023

Un nou Taller de Maquillatge organitzat per Kreamics, on tres grups de pràctiques on pacients i personal d'infermeria i TCAi de la Unitat de Cremats de l'hospital de la Vall d'Hebron, han pogut aprendre a camuflar cicatrius. L'aprenentatge aconseguit té com objectiu poder mostrar cóm fer-ho als pacients què ho requereixin. 

Avène, especialista en maquillatge, proveirà de productes a la Unitat per fer-ho possible. 

"Sobrevivir al miedo", el llibre de Mary Carmen Ballesteros

"Esta es mi historia, una parte de mi vida, la lucha por seguir adelante cuando no lo tuve nada fácil. Quedé destrozada por un accidente, intenté salir adelante con una sonrisa y con la esperanza de seguir dejando a un lado lo malo destacando lo bueno...".

Mary Carmen BALLESTEROS, sòcia veterana de Kreamics, ha publicat amb azureditorial  aquest intens relat sobre la seva experiència després de cremar-se. No era sola: la seva filla també va patir greus cremades.

Els somnis, la por, sentir-nos jutjats i observats constantment, podrien aniquilar qualsevol, però podem sortir endavant, com ella escriu. Som resilients!

Felicitats, Mary Carmen!

Llegiu-lo!!


Entrevista a l'Anna Mellado al Matí de Catalunya Radio.

11/07/2023

 

"Recordo més qui em va agafar la mà, que qui em feia les cures"

 

Anna Mellado és la primera convidada de l'espai que pilota Anna Punsí aquest estiu: "Situació límit". Formava part de l'associació del Griu, una bèstia de foc de Tarragona. L'1 de març del 2022, mentre esperava per carregar la figura amb els petards, una espurna de la que actuava abans va impactar sobre ella i la pirotècnia que portava es va encendre. Va patir cremades greus de segon i tercer grau en més del 20% del cos. Avui ens ha explicat com està, com es veu, la feina que fa per acceptar-se cada dia, la por que li ve en sentir un petard o notar olor de pólvora, com han canviat les seves prioritats i l'ajuda i el suport que ha rebut de l'Associació Kreamics.

 

Adjuntem l'enllaç de l'àudio d'aquesta brillant entrevista a una de les nostres associades.

No us ho perdeu!!

Finalment la Gran Trobada de KREAMICS: Vilafranca, 2023!!

Feia tant de temps... I ara ha estat possible trobar-nos de nou tots junts. Fou a Vilafranca del Penedès. Un dia perfecte. Recorregut magníficament guiat per la ciutat, mercat del dissabte i dinar de germanor, com no podia faltar. El millor... la gent, i la diversitat, i els vells i els nous, i els que sempre han tingut cura de nosaltres, que mai fallen. 

Repetirem companys!! I ho farem més sovint!

Sant Jordi 2023. Èxit total !!

La tradicional parada organitzada pel grup de Manualitats de Kreamics, un any més, ha estat present a les portes de l'Hospital de Traumatologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron. Enguany vàrem avançar la data al divendres 21 d'abril donat què Sant Jordi va caure en diumenge, per així garantir la visibilitat per pacients i treballadors de la casa. Creacions del grup de manualitats, llibres, dibuixos, roses i, com sempre, informació sobre la nostra associació, omplien la parada. 

Felicitem a les organitzadores per l'èxit aconseguit!

Reunió amb les associacions per definir el Pla de Participació Ciutadana de l'Hospital Vall d'Hebron

El passat 27 de març, Kreamics va assistir a la primera reunió amb l'equip de Participació Ciutadana de l'Hospital de la Vall d'Hebron amb l'objectiu de definir el nou Pla de participació que s'està elaborant amb els representants de les diverses associacions vinculades a l'hospital. 


Xerrades als alumnes de Cicles Formatius

Seguim actius i encoratjats pels alumnes dels diferents centres de formació professional de les branques sanitàries. L'acollida és impecable allà on hi anem i la resposta de l'alumnat augura un futur assistencial de primer nivell.

Hem estat a l'Institut SALVADOR SEGUÍ de Barcelona, al centre JOVIAT de Manresa, a l'Institut SANT CUGAT i a l'INS LA FERRERIA de Montcada i Reixac i encara ens queden d'altres!!

 

Gràcies a tots ells!!

Manualitats es prepara per la Diada de Sant Jordi

Sant Jordi 2023!! Tindrem la oportunitat de mostrar-vos la magnífica producció de records què l'equip us podrà oferir el proper dia 21 d'abril, divendres, a la parada oberta davant les escales de l'edifici deTrauma de l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Hi serem de 8.00 a 14.00.

 

Us hi esperem!

Ja tenim INSTAGRAM!

Kreamics ha obert instagram per actualitzar-nos una mica gràcies a l'ajut de la joventut de Kreamics. 

De moment només hi tenim una imatge, però aviat anirem a més!

 

Kreamics.org  (@kreamics)

Comencem l'any amb una nova entrevista: Jan Millastre a Tot es mou, TV3

 13/01/2023

 

 "Tot es mou",  amb Helena Garcia Melero, un magazín d'actualitat que vol acompanyar i entretenir els espectadors cada matí.

 

Aquí teniu l'enllaç
No us ho perdeu!!

BON NADAL I FELIÇ 2023 i els que segueixin!!

Finalitzem aquest 2022 amb la reactivació de les activitats de la nostra associació. Per una banda, el taller de Manualitats, amb la seva infinita imaginació ha tornat a oferir una sèrie de peces noves per a la decoració nadalenca; per l'altre, les xerrades als instituts on s'imparteixen Cicle Formatius de Grau Mitjà de cures d'Auxiliars d'infermeria, van recuperant el ritme perdut durant la pandèmia.

De cara al nou any, hem de seguir per aquest bon camí; hem d'agraïr als professionals que ens cuidin i hem d'encoratjar als socis i simpatitzants de KREAMICS a seguir actius al màxim intercanviant experiències per sortir endavant.

 

Salut i Somriues, com ens diu sempre en Jan Millastre!

Xerrada Escola Santa Maria dels Apòstols, Barcelona

El passat 20 de desembre tingué lloc la primera xerrada de tardor de Kreamics a l'Escola Santa Maria dels Apòstols de Barcelona, on alumnes del Cicle Formatiu de Cures d'Infermeria escoltaren tant les descripcions tècniques d'una professional d'infermeria de la Unitat de Cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron, com la experiència directa d'una de les nostres sòcies quan va patir l'accident. Aquesta exposició a dues veus des de la experiència personal i la professional, faciliten a l'alumnat una comprensió més amplia del procès que segueix a una cremada greu.

 

Animem des d'aquí als centres a contactar amb nosaltres.

Torna l'activitat al grup de Manualitats!!

Després dels dos anys de restriccions causades per la pandèmia, el grup de Manualitats torna a la seva frenètica activitat recuperant el temps perdut i les iniciatives de cara al final d'any.

 

Benvingudes de nou!! 

Kreamics i la Jornada de Participació Ciutadana

El passat 26 d'octubre, l'hospital de la Vall d’Hebron celebrà la Jornada de Participació Ciutadana, on professionals sanitaris i representants d’associacions de pacients han presentat diversos projectes en els que s'està està incorporant la visió i les necessitats dels pacients i la comunitat als processos assistencials. Vall d’Hebron és pioner a Catalunya en crear grups de participació estables formats per professionals sanitaris, pacients i associacions que es reuneixen de forma regular per compartir informació i punts de vista i consensuar una sèrie d’objectius a complir que repercutiran en la millora de l’experiència del pacient, diu la web de l'Hospital, on es poden consultar els resum dels projectes presentats.

La nostra associació ha participat activament com a membre de la Comissió de Lectura Fàcil, amb qui col·labora des de la seva creació, al 2020. 

 

La participació activa està fent més properes les relacions assistencials.

Actualització de la Presentació de la Unitat de Cremats i Kreamics

El Dr. Jordi Serracanta i Doménech, Cap de Secció de la Unitat de Cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, ens explica les actuals característiques de la Unitat, els canvis produïts els darrers anys, l'acreditació europea de qualitat de la Unitat i els tractaments de les cremades amb noves teràpies. 

Jan Millastre entrevistat a 8tvcat

 

 

 

 

Jan Millastre entrevistat.

Aquesta vegada a 8tv.cat

Ajuntem l'enllaç de les imatges rebudes per Tuit. 

Asociación Segunda Piel i Kreamics al la XVI edició del Curso de Quemados

L' Asociación Segunda Piel de València  amb ocasió de la XVI edició del Curso de Quemados organitzat  per la Unitat de Cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron els dies  28 i 29 d'abril, va tenir la oportunitat de presentar-se davant els professionals assistents i la companyia de Kreamics, germans de pell  del grup valencià.

Segunda Piel, representats per la seva presidenta Olivia Albert i per Neus Gregori, explicaren l'origen de la seva iniciativa, els objectius i les activitats que porten a terme dins la Unitat de Cremats de l'Hospital La Fe. Van concloure la seva intervenció amb la projecció d'un excel·lent vídeo.

 

Felicitem des d'aquí a tot l'equip de Segunda Piel

I, després de dos anys, va arribar Sant Jordi!!

Feia dos anys què el Grup de Manualitats no podia oferir el fruit de les seves habilitats durant la Diada de Sant Jordi. I la bona pensada fou muntar la parada un dia abans, el divendres 22 d'abril. I no va ploure! Al contrari, un bon temps què acompanyà l'èxit de la jornada. 

Cap a migdia vàrem poder entrar dins la Unitat de Cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron per tal de lliurar als pacients ingressats una simbòlica rosa "inorgànica". 

Mica en mica anem recuperant les tradicions i els contactes. Un pas més! 

 

Gràcies des d'aquí a tots aquells què ho han fet possible! 

El Diari de Barcelona publica un reportatge sobre la experiència dels grans cremats

David Milián, periodista i Martí Ayala fotògraf, han publicat el 26 de març al Diari de Barcelona un extens reportatge on les veus de grans cremats com en Xavi, en Jan, en Borja i en Pep expliquen les seves experiències.  L'accident, el dolor, el abans i el després... I cóm han seguit endavant tots quatre.

Us animem a llegir-ho!! 

Més pacients pediàtrics per cremades durant la pandèmia

Segons indica la web de l'Hospital de la Vall d'Hebron, entre el  14 de març al 9 de maig de 2020, en ple confinament decretat per la COVID-19, la Unitat de Cremats de l'hospital va registrar un augment significatiu dels pacients pediàtrics atesos per cremades i de la gravetat de les seves lesions respecte al mateix període de l’any anterior.  Adjuntem la notícia i l'enllaç a l'estudi publicat en ELSEVIER al març del 2021. 

Benvingudes de nou les xerrades als centres d'ensenyament!!

Aquest 2022 finalment engeguem l'activitat als centres on s'imparteixen Cicles Formatius vinculats al món de la salut. Mica en mica anem omplint l'agenda amb les xerrades que, des de fa anys, impartim amb l'objectiu de donar a conèixer les experiències de les persones que hem patit cremades i els coneixements de les nostres cuidadores: vivència, cures i prevenció.

Les imatges corresponen a la xerrada impartida a l'escola JOVIAT de Manresa aquest mes de febrer per en Jan Millastre acompanyat per Marisa Pérez del Prado, infermera de la Unitat de Cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Bon Nadal i millor Any nou 2022

Enguany hem volgut dedicar el nostre calendari 2022 a tots els professionals de la Unitat de Cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron. Amb les magnifiques fotografies fetes per Elisa Alegre i les paraules dels protagonistes, obrim pas a un any nou que el volem molt millor, ple de SALUT i més alegries.

Kreamics participa en la Jornada  d'Innovació per al Pacient i amb el Pacient

El passat dijous 18 de novembre, dins la Setmana de la Innovació i la Ciència a Vall d'HebronKreamics com a associació representant de la Comissió de Lectura Fàcil de l'hospital, va participar a la taula rodona d'innovació presentant el projecte. 

La Comissió de Lectura Fàcil és una forma de participació activa dels pacients destinada a garantir el dret a una informació complerta i adequada dels documents clínics i assistencials. L'objectiu és fer una revisió externa dels esborranys redactats per un equip elaborador per valorar tant el contingut i la forma, com el disseny dels documents informatius especialment adreçats a la ciutadania, a fi i efecte de millorar la seva qualitat final.

D'altres associacions presentaren experiències innovadores que tenen en comú la col·laboració com a pacients en la millora de la qualitat assistencial. La taula va ser  moderada per la Dra. Gloria Gálvez, cap de la Unitat d’Atenció Ciutadana de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

innovacioiciencia.vallhebron.com

Feliç Sant Jordi 2021 !!

Una any més, un altre Diada de Sant Jordi diferent, però els símbols i els agraïments a tots aquells que tenen cura de nosaltres els reiterem, passi el que passi!!!

 

 Mil Gràcies, ja hi sou totes!

Més Aleixo. Ara a la ràdio.

"Se me quedó corto escribir y necesitaba gritarlo...y la música se ha convertido en mi refugio". 

Així va respondre a la primera pregunta què Jaime Cantizano li va fer a l'Aleixo Paz el passat dissabte 20 de febrer al  programa "Por fin no es lunes" a Onda Cero.

 

(L'enllaç pujat és a Ivoox).

Entrevista a l'Aleixo Paz  al programa FAQS de Tv3

El passat dissabte dia 6 de febrer, l'Aleixo Paz va ser entrevistat per la periodista Cristina Puig al programa de debat FAQS, "Preguntes Freqüents" de TV3.  

I vàrem tenir la oportunitat d'escoltar l'Aleixo - Skin Fire i al Chaca cantant tots dos "El Niño de Fuego".

Us ho recomanem: la música i les respostes de l'Aleixo. Us animem també de nou, a llegir les seves cartes  que us faran entendre algunes de les seves respostes durant la entrevista.

Primer trasplantament simultani de cara i mans a un pacient gran cremat

 

L'equip de trasplantament de l'Hospital NYU Langone de la ciutat de Nova York ha aconseguit el primer trasplantament simultani d'un sol donant de cara i mans.  La intervenció es va fer al mes d'agost del 2020 a un pacient jove que havia patit cremades de tercer grau al 80% del cos.

 

Adjuntem més info:

TV3

Youtube

Premsa 

Nou lliurament de material 3D destinat al personal de la Unitat de Cremats


Els nostres companys Elena i Carles han lliurat de nou una remesa de material en 3D per a subjectar les mascaretes al personal de la Unitat de Cremats.

Felicitem als experts i els agraïm de tot cor aquesta contribució que farà un bon servei a tots aquells que dediquen tantes hores a tenir cura de tots nosaltres. 

La premsa (i la TV) publica noves entrevistes

 

  • La Vanguàrdia del 20 de gener, a la seva secció de La Contra publica una nova entrevista què el periodista  Victor-M. Amela va fer a l'Aleixo Paz pocs dies abans d'estrenar-se el llargmetratge que protagonitza.
  • També El Punt Avui, a la secció de Cultura, ofereix un article anunciant el film què Movistar+ oferirà a partir del cap de setmana del 24 de gener.
  • El Diario.es, a la seva secció de Catalunya, titula així el seu article del 22 de gener: Aleixo, un joven con el 90% del cuerpo quemado: "Nunca pensé llegar a los 20".
  • El Nacional , ho fa el 29 de gener i la notícia comença dient que l'Aleixo: "Parla clar i sense embuts".
  • TVE, al Telediario del 9 de febrer.

Entrevistes a la secció de Cultura del diari Ara.cat

El diari Ara publica avui, 17 de gener a la seva secció de Cultura, una entrevista amb l'Aleixo Paz i també amb el director del llargmetratge El Niño de FuegoIgnacio Acconcia

“Volia explorar el tema de la construcció de la identitat i com era el procés si tenies el rostre cremat”. Es va posar en contacte amb Kreamics, l’Associació d’Afectats per Cremades de Catalunya, que presideix Jan Millastre, que li va parlar de la història de l’Aleixo i li va presentar la seva mare. I així va començar el projecte.

Comencem 2021 amb bones noves! Estrena!

En nou any 2021 comença de forma molt especial per a tots nosaltres doncs el llargmetratge documental "El niño de fuego" del director Ignacio Acconcia  que explica la història de  l'Aleixo Paz,  s'estrenarà a la plataforma Movistar+  al canal Doc and Roll a las 10.00 del matí i a les 22.00 el proper dia 24 de gener.

L'Aleixo, durant força temps, ens va anant explicant les seves vivències a través de les  cartes que ell mateix ens escrivia i que mantenim a la nostra web. Ara tindrem la oportunitat de veure'l i d'escoltar la experiència amb una narrativa cinematogràfica.

 

Podeu veure el tràiler a: 

youtube.com

 

No us ho perdeu!


Felicitacions i regal de Nadal als professionals de la Unitat de Cremats

Enguany ha estat possible lliurar als professionals de la Unitat de Cremats un regal de Nadal diferent, dissenyat per dos craks de l’associació: la Elena i en Carles, juntament amb la felicitació física (no patiu, també hi haurà la virtual). Es tracta de mascaretes, pantalles homologades i peces per subjectar-les amb el logo de Kreamics. 

Felicitem als artistes per la feina feta i al personal de la Unitat per seguir cuidant de tots.

Bon Nadal i molta força per seguir endavant!

Sabem que ho fareu molt bé, com sempre!!

Gràcies un cop més.

Col·laboració amb l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Des del mes d'octubre i en resposta a la sol·licitud feta per la Unitat d'Atenció Ciutadana de l’Hospital de la Vall d’Hebron, Kreamics està participant en el que s’ha anomenat “Comissió de lectura fàcil”.  El grup format -entre d’altres- per algunes de les associacions de malalts vinculades a l’hospital es reuneix de forma telemàtica cada quinze dies.  L’objectiu és participar amb suggeriments i aportacions en la redacció dels documents informatius que es lliuren als pacients i familiars. Es tracta d’incorporar la nostra veu tant en guies de cures com en tríptics sobre consells pre i post quirúrgics, entre d’altres textos.  

Ens complau també poder compartir la experiència amb d’altres associacions enriquint amb la diversitat de veus el resultat final dels documents adreçats a la ciutadania.

Un pas més en la participació activa!

L'Aleixo i la seva història al cinema!

El llargmetratge documental "El niño de fuego" del director Ignacio Acconcia explica la història de l'Aleixo Paz.  Ell mateix, des de molt jove, ens ha anat explicant aquí a Les cartes de l'Aleixo una part de les seves experiències des que va patir severes cremades als 9 anys. 

Ara, juntament amb el seu director, presenta el film a diversos festivals. El darrer, al mes d'octubre, a la  edició 65 de la Semana Internacional de Cine de Valladolid.

Amb format de documental, el film explica la supervivència de l'Aleixo, la seva lluita, les seves pors, la ràbia... i els recursos per sortir endavant. 

Nanouk Films és el segell que ha produït la pel·lícula. Adjuntem aquí l'enllaç del tràiler . 

Us animem a veure-la!!

Hi ha llum abans del final del túnel. Setembre de 2020

Després d’uns mesos d’aparent inactivitat, tornem a la nostra pàgina amb una salutació i uns somriures per encarar la tardor. Diem aparent inactivitat perquè el grup ha estat actiu en allò únic que hem pogut fer: continuar la tasca de suport per via telefònica amb les persones que ens ho han demanat.  Som un Grup d’Ajut Mutu (GAM) i aquesta tasca no s'atura. 

Som conscients què a totes les associacions de voluntariat  ens està resultant complicat el fet de no poder fer presencialment part de la nostra activitat habitual, però volem insistir en què seguim aquí, darrera les pantalles,  per a tot allò què es pugui fer des de la distància.

Un Sant Jordi especial, 23 d'Abril de 2020

FELIÇ DIADA DE SANT JORDI!

Enguany, Kreamics ha volgut recordar especialment la feina de tot el personal sanitari de la Unitat de Cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron enviant una rosa de xocolata a tots ells. Ens ho agraïren amb aquesta foto.

Desitgem què avui, i els propers dies, siguin més dolços per tothom!

Salut, roses i llibres!!!

KREAMICS segueix oferint ajut mutu per via telefònica

Com a conseqüència de la crisi sanitària i seguint les indicacions del Comitè de Direcció de l'Hospital Vall d'Hebron, totes les activitats de voluntariat a l'Hospital ha estat temporalment anul·lades. Tot i així, els voluntaris de l’associació podem continuar oferint suport per via telefònica a tots aquelles persones afectades, familiars o amics que ho sol·licitin.  Els nostres telèfons estaran sempre oberts.

COVID 19 i els professionals. Gràcies per tenir cura de nosaltres!

Des de Kreamics volem expressar el nostre recolzament més absolut a TOTS els professionals de la Salut i d’altres treballadors dels hospitals, de les àrees bàsiques de salut, consultoris, centres sòcio-sanitaris i residències que estan posant en risc la seva pròpia salut.

 

Sense vosaltres no ens en sortirem!

 

Gràcies per somriure

Gràcies per escoltar-nos

Gràcies per guarir-nos

Gràcies per aconseguir-nos el confort

Gràcies per curar les nostres ferides

Gràcies per ajudar-nos a moure’ns

Gràcies per fer-nos la higiene

Gràcies per diagnosticar-nos

Gràcies per alimentar-nos

Gràcies per mantenir la neteja...

Darreres activitats públiques abans de l’estat d’alarma

Els passats 5 i 6 de març, i al límit de la primera anul·lació de conferències i cursos vinculats al sector salut, tingués lloc la XV EDICIÓN del CURSO DE QUEMADOS que es celebra al Pavelló Docent de l’Hospital de la Vall d’Hebron. Kreamics va ser convidada a la sessió “Enfoque  multidisciplinar al paciente quemado II” on, després de la presentació de l’associació a càrrec del nostre president, en Jan Millastre, tingué lloc la intervenció de la mare d’una pacient que ha estat ingressada a la Unitat de Cremats. Ella explicà, des de la perspectiva personal d’un familiar, les dificultats i entrebancs del què suposa tenir durant un llarg període de temps un fill ingressat, així com assumir, un cop el pacient és a casa, les cures i les seqüeles. La perspectiva del cuidador informal amb aquesta experiència és bàsica de cara a cóm orientar als futurs cuidadors, perquè és just aquesta, la experiència menys coneguda dels professionals. Agraïm doncs la participació d’aquests -ara- familiars veterans.

El divendres 6, com d’altres anys, Kreamics participà, com ja fem des de fa uns anys,  al taller de maquillatge de camuflatge, taller que sempre és molt apreciat entre el públic assistent doncs té aplicacions més enllà de les lesions cutànies i cicatrius derivades de les cremades.

1er video de rehabilitació editat amb l'ajut de KREAMICS

Comencem l’any amb la presentació d’aquest primer tutorial que edita Kreamics sobre la rehabilitació de la mà cremada.

La idea original correspon a Laura Grossi, terapeuta ocupacional i a Eva Santacreu, fisioterapeuta de la Unitat de Cremats de l’Hospital de la Vall d’Hebron, dins un projecte de promoció de la salut anomenat Telerehabilitació per pacients amb cremades residents fora de l'Àrea Metropolitana de Barcelona mitjançant la plataforma Farmalarm.

 

Codi: PR(ATR)238/2019

 

L‘objectiu del projecte és dissenyar tutorials per tal de facilitar els processos de rehabilitació de diferents parts del cos cremades a malalts que resideixen lluny dels hospitals de referència. Al 18th European Burns Association Congress que es celebrà a Hélsinki (Finlàndia) al setembre de 2019, obtingué el premi a la millor comunicació oral (categoria PAM de professionals no facultatius).

El vídeo, d’uns 10 minuts, planteja a través de les imatges i de la narració que les acompanya, un conjunt d’exercicis de rehabilitació de la mà cremada que el o la pacient poden fer a casa seva o amb l’ajut dels professionals de l’atenció primària amb pacients en fase de rehabilitació.

La producció del vídeo es el resultat d’una estreta col·laboració entre les dues professionals esmentades i Kreamics que va fer possible el rodatge, l’edició i la postproducció amb la contribució del Departament de Comunicació de l’Hospital de la Vall d’Hebron   a Barcelona.

Acreditació de la Unitat de Cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron

La Unitat de Cremats has estat la primera de tot l'Estat a aconseguir l'acreditació de EBA de l'Associació Europea de Cremades. Aquest reconeixement situa la Unitat entre els 15 centres europeus de referència on atendre ferits de catàstrofes. Així ens ho informa el hashtag  #CrematsVH i la web de l'Hospital.

 

Felicitacions per la bona feina a tots els professionals de la unitat!

Kreamics a la Jornada d'Agraïment al Voluntariat, 2019

Els passat 10 de desembre, com d'altres anys, Kreamics ha participat a la Jornada d'Agraïment al voluntariat  que organitza l'Hospital de la Vall D'Hebron. En Jan Millastre, juntament amb d'altres representants d'associacions vinculades a la institució, explicà les línies generals de la nostra activitat envers els pacients i les seves famílies. L'intercanvi d'experiències des de la veterania dels nostres socis amb aquells que estan patint la fase aguda del procès és un dels pilars de la nostra associació.  El nostre temps és per a tots ells; el que hem aprés i continuem aprenent, té amb ells un important sortida.

La Revista gallega "Proyecto Lumbre", ens publica un article.

La Revista Multidisciplinar de insuficiencia cutánea aguda publica al seu número 18 un article on Kreamics explica quin fou el nostre origen, els nostres objectius i reptes.

És per a tots nosaltres un honor compartir amb ells la nostra lluita.

L'accés és lliure.

Podeu clicar l'enllaç!

Xavi Lorza al programa de Tv3 "No pot ser"

El passat diumenge  12 de maig, en Xavi Lorza va ser per a tots nosaltres el convidat de luxe al programa de TV3 "No pot ser" d'en Jordi Basté, registrat a la Unitat de Cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron i amb la companyia del Dr. Barret, cap de Servei. El tema, la pell i la bioimpressió en 3D, el futur per als cremats.  Us ho recomanem! 

( A partir del minut 26:39 )

"Segunda Piel", associació de cremats valenciana, celebra el seu primer aniversari

Amb "Segunda piel ", l'associació de cremats de la Comunitat Valenciana, som com cosins germans. Ens coneixem!

El passat dia 8 de maig celebraven el seu primer aniversari amb una jornada de portes obertes a la Unitat de Cremats de l'Hospital La Fe de València, on es va donar a conèixer l'activitat de l'associació i la del servei. Familiars, amics i professionals es reuniren en una jornada inèdita on es celebrà a més la taula rodona:  'Vivir después de una quemadura. El valor de una Asociación'.  Participaren tant el afectats com els professionals.

Des d'aquí, felicitacions per la iniciativa!  Obriu camí! Us seguirem!

Recuperar les celles amb una tècnica de maquillatge permanent:  Microblanding

En Raül, com alguns de nosaltres, havia perdut les celles. Ara, les ha recuperat gràcies a una tècnica de maquillatge semipermanent anomenada Microblanding, que permet una reconstrucció de les celles amb un "efecte 3D hiperrealista" tal com les tècniques ho descriuen. 

Li ha quedat genial i ell està molt content i agraït.

Això ha estat possible gràcies a Microblanding Darina que col·labora de forma altruista amb KREAMICS. 

A la seva pàgina web es descriu amb detall la tècnica:

https://www.microbladingdarina.es/ 

Preneu nota d'aquest important recurs! 

Para Todos La 2 (entrevista a Jan Millastre i Débora Alasraki)

Sense Ficció. El gran silenci. Horta de Sant Joan

El bomber supervivent del foc d'Horta de Sant Joan

El 20 de juliol del 2009, un incendi a Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, va acabar amb la vida de cinc bombers. Al cap de cinc anys, l'únic bomber que va sobreviure d'aquell equip explica com va viure la tragèdia. Josep Pallàs va tenir cremades al 90% del seu cos. Aquest dimarts, al programa de TV3 "Sense ficció", un documental de Josep Maria Flores recorda els fets, n'explica els detalls i reflexiona al voltant de què va passar i quines conseqüències va tenir.