La pressoteràpia, ajuda realment?

 

Tot i que l’efectivitat de la pressoteràpia no s’ha provat mai científicament, hi ha evidència basada en un gran nombre de casos clínics que sí és efectiva.

Els mecanismes d’acció de la pressoteràpia són: el control del creixement esbojarrat del col·lagen, ja que limita l’aportació sanguínia d’oxigen i nutrients a la cicatriu; l' acceleracció del procés de maduració en reduir la producció de col·lagen i reemplaçar la pressió que produïa la pell sobre els teixits subjacents; i promoure el reagrupament de les fibres de col·lagen.

Tots aquests efectes poden reduir la incidència de brides (cordons cicatricials) i la necessitat d’intervenció quirúrgica així com augmentar la mobilitat articular. A més, la pressió alleugereix la picor i el dolor associat a les cicatrius hipertròfiques actives.

Les peces de pressoteràpia s’han de portar de forma contínua almenys 23 hores al dia.  El tractament s’ha de seguir fins que la cicatriu estigui madura ( de 6 mesos  a 18-24 mesos). Al llarg del tractament s’haurà d’avaluar periòdicament que la peça continuï  exercint la pressió adient.

CONTACTE

 

 

kreamics@kreamics.org